Őszölések

Az “őszölés” a skót tanítványomtól származik, akit magyarra tanítok, és aki nagyon logikusan megkérdezte, hogy ha nyaralás és telelés van, akkor miért nincs tavaszolás és őszölés, ha akkor megy szabira az ember…

Valóban, számomra jól jönnének ezek a kifejezések, hiszen az utóbbi években, és idén is, a skót ősz folyamatosan kicsalogat a puha takarókkal bélelt, meleg szobámból a természetbe.

Lehetőségekből nincs hiány, noha elég sokat bejártam az eddig ötéves ittlétem Skócia semmihez sem fogható szépségű tájaiból, még mindig vannak felfedezére váró szigetek, völgyek és erdők.

Az egyik célpontunk idén Arran szigete volt, amit csak úgy ismernek sokan mint “Skócia miniatűr mása”, hisz minden megtalálható itt, ami az ország tájait annyira egyedivé, varázslatossá teszi:

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

Skóciával ellentétben Angliában csak alig-alig utaztam, több londoni és egy liverpooli látogatást leszámítva, így idén elhatároztam magam, hogy elkezdek az angol falvakkal és vidékkel is megismerkedni. Yorkshire volt az úticél:

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Szeretek ősszel utazni , mert Skóciában szeptemberben-októberben az idő sokszor naposabb, mint augusztusban, viszont a túristaáradat ilyenkorra eltűnik. Meg azért is, mert a természet ilyenkor a leggazdagabb, színesebb; de leginkább az őszi tájak melankóliája miatt szeretek őszölni.

 

 

Mondd, mi nyomja kicsi szíved...

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s